Tag din kanin med i naturen

0
881

Tag din kanin med i naturen

Når vejret er skønt, så er der intet bedre end en skøn gåtur i naturen, og hvorfor ikke tage din kanin med? Din kanin får nødvendige D-vitaminer og masser af motion. 

Husk selen

Skal du have din kanin med i naturen, så skal du huske det vigtigste kanin tilbehør – nemlig kanin selen. Men hvilken sele skal du vælge? Der findes flere forskellige kaninseler – og de kommer i forskellige størrelser, former og farver. Vi vil anbefale kanin snor. Det er den, som eksperter anbefaler. Men når det er sagt, så er det selvfølgelig dig, der kender din kanin bedst. Så hvis du synes, at den bløde sele er den bedste for din kanin. Så skal du købe den. 

Hvordan tager man selen på?

Mange kaninejere bøvler med at give deres kaniner selen på. Det skyldes, at det ikke er en normal ting for din kanin. Kaniner kan måske ikke lide, der hvor den bliver berørt og lyden, når selen klikkes sammen. Et godt råd kan være at fodre din kanin med nogle godbidder, så vil din kanin være distraheret med lækre godbidder, men at du giver den selen på. Et andet godt råd er at bruge en hule eller en kasse, som din kanin kan lide at være i. Lad din kanin sidde i hulen eller kassen, mens du giver din kanin selen på. 

Hvordan går man med sin kanin?  

Nogle tænker måske, at det med at gå med en kanin i sele er let som en leg. Det er ikke altid sådan, at det går. Det kan være en god ide at træne din kanin i at gå med selen. Du kan starte med at lade din kanin løbe rundt med selen på indenfor (uden snoren så den ikke vikler sig ind i noget). Hermed lærer din kanin, hvordan det føles at have selen på. Herefter kan du gå nogle ture indenfor med din kanin. Slutteligt er du klar til en gåtur i naturen. 

Hvor skal man gå hen?

Er du ny med kanin selen, så er det en god ide at gå hen til et område, som du kender. Dertil er det også vigtigt, at der ikke er mange mennesker og andre dyr (så vælg ikke en hundepark). Kaniner er byttedyr, og derfor skal det helt være et dyre-frit område. Det kan være besværligt at finde et sted man kender hvis man ikke er vant til at gå i området.

Derfor kan du begynde at gå nye ture i dit område før du overhovedet prøver at gøre det med din lille nye kanin. På den måde så lærer du også dit område at kende på en god og spændende måde, og når du først har gjort det så er det lidt som at tage på eventyr sammen med din kanin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here