Natur og Yoga – en god kombi!

0
1044
kvinder i yoga position

Naturen er en kilde til mange ting. Det gælder alt fra vilde eventyr til afslapning. Der findes næsten ikke det, som du ikke kan tage med ud i det fri, og din yoga er ingen undtagelse. Derfor bør du tage din yoga ud af det sædvanlige indendørs lokale, og prøve den af i naturen i stedet. Sådan kan du nyde alle fordelene ved at være i naturen, og samtidig få nye perspektiver ud af din yoga. 

Fordele ved at tage din yoga ud i det fri

Det er ingen hemmelighed, at Yoga er godt for dig, ligesom det heller ikke er en hemmelighed, at naturen også er det. Hvad sker der, hvis man slår de to ting sammen? En af fordelene ved at dyrke Yoga i det fri er de grønne farver omkring dig. Forskning viser, at farven grøn har en særlig positiv indvirkning på både krop og sind. Det er derfor en god idé at finde et så grønt sted som muligt. Sammen med alt det grønne kan naturens friske omgivelser også påvirke din yoga oplevelse positivt. Normalt foregår yoga i et mere eller mindre trængt lokale med udsigt til de andres numser og fødder. I naturen får du derimod alt den plads, du skal bruge samt udsigt til friske og naturskønne omgivelser, hvad end du tager til havet, i skoven eller noget helt tredje. 

yoga i græs

Få nye perspektiver

Ved at tage din yoga med ud i naturen, får du nye perspektiver på verden omkring dig. De mange forskellige stillinger betyder, at der helt bogstaveligt bliver vendt op og ned på din verden. Det kan være med til at kickstarte nye tanker, som hjælper dig med at se tingene på andre måder, end du er vandt til. Med andre ord kan naturen set fra helt nye perspektiver sætte gang i nye og kreative tankestrømme.

Samtidig opstår der nye udfordringer i din yoga, når du dyrker den i naturen på ujævne eller bløde overflader i stedet for på det sædvanlige gulv. Det betyder, at din hukommelse og koordinationsevne møder nye udfordringer, når den pludselig skal forholde sig til grene, sten og nye former for terræn. 

Du kan læse om flere gode yoga tips ved at klikke her.  

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here