Bygge- og renoveringsprojekter i haven

0
985
gør det selv i haven

De fleste husejere har et eller flere byggeprojekter i gang eller i støbeskeen. Det er en del af konceptet med at bo i eget hus. I forhold til disse mange projekter, så kommer det tit til overvejelser i forhold til, om det kommende projekt skal være et gør-det-selv-projekt, eller du hellere skal hyre en professionel til at gøre det.

Om valget falder på det ene eller det andet, afhænger af flere faktorer. I de senere år er flere og flere husejere begyndt at tænke på haven, som en lige så vigtig del af huset, som det indvendige.

Det betyder at der er mange der også enten renoverer f.eks deres terrasse område eller starter et byggeprojekt i haven.

Har du en stor grund, så har du også en masse muligheder for, at lave din have virkelig lækker. Outdoor byggeprojekter er selvfølgelig bedst at starte når det gode vejr kommer, men det betyder også, at du skal tænke på din planlægning.

Det nytter jo ikke noget, hvis du går i gang med et byggeprojekt der potentielt kan vare flere måneder, når sommeren er ved at gå på hæld. Der kan du i stedet gøre det hele klart til næste forår, og så gå i gang der.

Skal-/skal ikke?

Om du kaster dig ud i et byggeprojekt selv, eller du hyrer et professionelt firma til at gøre det for det, afhænger af flere ting. I hvert tilfælde bør du gøre dig nogle af følgende overvejelser:

  • Har du tid til at udføre projektet selv?
  • Har du evnerne til at udføre det selv?
  • Kan det betale sig at lave det selv?

Først når du har tænkt disse tre punkter grundigt igennem, har du et reelt billede af, hvem der skal udføre det projekt, som du er ved at tage tilløb til.

Har du tid til et gør-det-selv-projekt?

Hvis du har et arbejde, der fylder meget i dig liv, om som kræver både tid og energi, så bør du se realistisk på, om du har den nødvendige tid til at udføre det pågældende projekt. Alle projekter tager altid længere tid, end du tror. Det er nærmest en naturlov.

Her kommer det selvfølgelig an på, om det er et større eller en mindre projekt, det drejer sig om. Det betyder også noget, om det er noget vigtigt eller noget mindre vigtigt, der skal ordnes.

Nogle projekter er mere akutte end andre. Er tiden knap og projektet vigtigt for, at hverdagen kan fungere bedst muligt, så bør du være endnu mere realistisk i forhold til, hvem der skal ordne det.

Er du en dygtig nok handymand?

Det er ikke altid nok at have den gode vilje, når det drejer sig om et byggeprojekt. Her kan det bestemt også anbefales, at du ser med meget realistiske briller på dine egne evner som handymand. Især hvis det gælder større byggeprojekter, eller noget der indbefatter sådan noget som elektricitet eller vand. Her er det sjældent nok at være nogenlunde ok til det.

Hvis dine evner rækker et stykke ad vejen i frohold til et konkret projekt, så er det fint. Det er mindre fint, hvis en håndværker er nødt til at lave det hele om, fordi det, du har lavet, ikke var bygningsmæssigt i orden eller ligefrem skadeligt for huset.

Kan det betale sig at lave det selv?

Generelt er der mange penge at spare ved at gøre det selv. Men hvis din tid var brugt bedre på at gå på arbejde, og projektet kræver en professionel, så vil det, som det også bliver beskrevet på Avisoversigten.dk, være bedst, hvis du hyrer en dygtig håndværker fra starten af.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here